Maulidur Rasul

Aku balik kampung dan kebetulan ade sambutan Maulidur Rasul peringkat kampung untuk penggal 1430/2009M. Rasanya ni first time buat kat kampung aku..sebelum ni tade pon. Idea yang sangat murni….satu kampung berarak menuju ke masjid sambil berselawat dan memuji ke atas Yang Maha Esa & junjungan tercinta – Nabi Muhammad SAW.

Aku seronok untuk join….suka tengok semangat yang sebegini…yang aku sangat yakin semakin pudar dalam masyarakat sendiri… Tahniah utk AJK Masjid. Kg Tangga Batu Pekan atas penganjuran yang sangat bermakna. Tak payah pikir la ideologi politik yang berbagai-bagai pendapat tu….cukup sekadar satukan azam dan kecintaan teragung sebagai utusan-Nya…ini lebih baik. Amiinnn….






Lagi sikit gambar ade kat SINI

This entry was posted in event. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s