TAG wedding : Ezanita & Jamaluddin..

OK….entri kali berkenaan dengan majlis perkahwinan Ezanita & Jamaluddin yang berlangsung di Lenggeng, Negeri Sembilan. Aku diberi peluang oleh Azim untuk turut serta rakam kenangan pada majlis tersebut. Majlis nikah diadakan pada malam 29hb May (Jumaat) di rumah Ezanita…Dan esoknya majlis bersanding la kan…

Majlis berjalan lancar….ramai tetamu hadir…. dan kedua mempelai yang ‘cool’…Alhamdulillah, semuanya berlangsung seperti yang dirancang…. sempat gak la shot satu persalinan malam tuh walaupon jam dah kul 12 tgh malam…

Sabtu 30hb May….ade majlis khatam Al-Quran pada waktu pagi dan disusuli dgn majlis perkahwinan diaorg la… Konsep hijau putih yang sangat menyegarkan…. pengantin perempuan seorang yg sangat detail…sampai kayu bunga manggar pon..disalut dgn kain hijau… Tambah meriah sebab makcik2 Chinese drp sebelah emak pengantin perempuan ni semuanya ramah2, ceria dan ‘menghiburkan’… Serius…konsep 1Malaysia mmg dah lama diterap dlm family diaorg..

Dan sebab bapa pengantin perempuan ni kira orang kenamaan la jugak..maka majis mmg agak gempak.. tengok khemah je dah tak tahan…siap ade cak lempong lagi…aku suka🙂

Hmm….aku ni nak bercerita ke nak kongsi gambar ni??? Okess….jom layan gambar la…. Terima kasih lagi sekali aku nak ucapkan pada Azim sebab bagi peluang jadi ‘tag’ ko. Dan pada pasangan pengantin, Eza & Jamal..tahniah untuk korang…semoga berbahagia ke akhir hayat..korang mmg ‘charor’…

Hmm..cukup la tu kot….kalau nak tengok lebih lagi….singgah kat FLICKR aku eh..🙂

Enjoy tgk gambar2 kat atas??? Bagi la sikit komen ye…

::UPDATED on 3/6/2009::

**Aku happy & ade sedikit mase lapang..so aku tambah koleksi gambar kat atas🙂

Tolong abaikan watermark/signature aku yg sedikit berubah-ubah ye sbb editing dilakukan pada masa & tempat yg berbeza…. next time..akan lebih standardize..insyaAllah.

This entry was posted in event, wedding. Bookmark the permalink.

12 Responses to TAG wedding : Ezanita & Jamaluddin..

  1. johnlabu says:

    bagi komen sket yeee….meh sy bg komen…
    aku rase…ko nie….mmg pandai amek gamba laa…tp,satu bende yg aku nk ckp,teknik gegaran ko tue,byk perubahan…dulu,aku tgk kan…time mule2 dulu ko br blaja amek gamba nie…gamba asyik gegau jer…maklumla kan…lubang aircond ko tue penyebabnyer…yg tue aku paham…tp,makin lame semakin bagus…gud job…seni ko makin menjadi2…ko mmg layak masuk ke final….aku jumpe ko kt final nanti….AFUNDI APAI..!!!!

  2. apai says:

    ala……bior la org len komen dulu…. lagi2 ko la…. tapi x kesah le tue… terima kasih la ye johnlabu… kita jumpa di final nanti….

    Langkawi tungguuuuu..aku cabar koooo..

  3. sangat suke summmeenye,
    tpi yg paling suke gamba yg besar no 4 n 5 n gamba bunge depan cermin..
    gamba da tak flat
    u make full use of ppls constructive critisms
    u’ve improved a lot sayang:*
    tahniah sayang:*

  4. johnlabu says:

    pai…aku suke gamba yg keempat dari bawah tue…paling suke aweks yg kiri skali tue…amoi ke…?hehehehe…

  5. annasaliza says:

    adoii..geram tengok semua gambo2 nie..awat masa kak ana kwin dulu apai xde?? ishhh..kalau x sure dah ada koleksi gambo cantik2 nie..jeles, jeles nie..

  6. kak anna, waktu kak anna kawin dlu, kami baru sminggu 2 kenal:P
    kan pa kan?
    ala, gamba kak anna pun cantik ape, pakai baju jepun bagai:)

  7. apai says:

    time kasih sume … hargai komen dan pujian…. harap boleh improve lagi….

    Actually, pemilihan konspe dan warna main peranan jugak, tahniah buat pengantin..kena pulak dirorg mmg cantik +hensem = sgt padan.

    So, sesap nak kawen pasni….fikir detail psl ni sume..

    Dan kalau diberi pilihan, saya lebih suka dikritik :p

  8. johnlabu says:

    bukan kwn2 ko mmg slalu kritik ko ker….

  9. aboon says:

    aku suka tgok gambar budak tue…dengan effect cahaya yang memukau… ko tekan lerr lama sikit…nmpak kepala budak tu ber aura… link blog gua beb..klu interested

  10. jamal says:

    wahhh..apai…sungguh berbudi bahse kamu…
    tq…nnt kami nak wat outdoor…kamu kene datang yer…
    kakak aku suke giler gambo naik moto tu..

  11. Wow! I Love Green Colour… Nampak Grand sgt! TAHNIAH! Semoga Rumahtangga Diberkati, Rezki Dirahmati dan Usia Jodoh Kekal Sampai Mati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s