Outdoor Extreme : Canyoning Sg. Pisang

Apa itu canyoning?
– rujuk WIKI untuk maklumat yang lebih tepat tetapi dari pemahaman aku, canyoning nie adalah salah satu dari cabang abseiling. Cumanya ni canyoning ni adalah aktiviti abseil di kawasan berair (air terjun).

Syukur aku mempunyai sahabat di kalangan warga ‘outdoor’ yang memang mahir dalam aktiviti camni dan selalu gak la dpt peluang buat aktiviti yg boleh kira ekstrem ni.. Terima kasih la untuk semua kawan yang terlibat..Tojen,Min,Yon,Ecah,Boy,Arep,Yo,Zam,Ila,Farayon,Kamal,Shafiq,SyamPitam,Yati,Adik Idan,Kekerk,Bahau..sume2 la..

Dipendekkan cerita, minggu lepas aku ade bawak trip daripada KBS Melaka Tengah seramai 120 peserta untuk turut serta merasai pengalaman ‘canyoning’ nih. Satu cabaran baru untuk aku dan para sahabat untuk mengkordinasi jumlah peserta yang sangat ramai.. Alhamdullilah, program boleh dianggap berjaya.
Terima kasih untuk semua sahabat dan x lupa pada Tuan Ali Rustam aka Senik yg bagi kepercayaan untuk kami ‘run’ projek ni…Wa caya sama lu!! (psstt, aku bodek ni :p)

Untuk sesiapa yang berminat nak merasa pengalaman ni, boleh contact aku. Banyak jugak group yg buat aktiviti ni sebagai ‘company trip/activity/outing’… Iye la, bese sama2 mmbr opis kuar makan2+tengok wayang+main bowling….so, apa salah cuba benda ni…layan ooo…. 1 day trip..pagi sampai petang dengan harga yang amat berbaloi.. Takkan nyesal punya..percaya arr!!

Gambar untuk trip terdahulu, sila klik SINI ye.

Advertisements
This entry was posted in event, nature, outdoor & recreation. Bookmark the permalink.

One Response to Outdoor Extreme : Canyoning Sg. Pisang

  1. aliRustam says:

    gud xtvt… x tau lak sblum ni akan kwujudan tmpt nie walaupun slalu lalu highway tue… anyway thanx 2 the outdoor team esp apai cine ngan tojen 4 ur commitment.. so sesaper yg nk join/try dis xtvt by grouping or individu, saya jamin anda akan puas hati… Percayalahhh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s