GT Japan race @ Sepang F1 circuit

Kalau ikut tajuk, ia adalah berkenaan perlumbaan kereta GT Japan yang memang berlangsung kat Sepang sejak beberapa tahun lepas. Tarikan dari segi fotografi untuk acara ni bukan aje pada kereta dan suasana perlumbaannya tapi macam-macam la. Dari sudut profesionalisma, ini adalah saluran yang baik untuk pelbagaikan cabang fotografi… juga tak ketinggalan asah skill dlm ‘panning‘ shot…sebab kereta-kereta GT Japan ni kira dari golongan ‘supercar’…kereta mahal diaorg dok modified oo…

Berbelah bagi jugak nak share gambar2 yg libatkan ‘queen’ tu tapi Lembaga Penapisan MAMA dah luluskan ..So, ok la…kita enjoy la tengok gambar mana yang patut ye.

Terima kasih aku ucapkan pd mmbr aku..JohnLabu dan iparnya,Syuk sebab bagi tiket free..hehe. Last minute pon takpe arr…janji dpt masuk. Next year, kalau ade peluang nak masuk pit lak ah.. itu pon, kalau aku masih kat Mesia la…

Ok la ye…ade sikit lagi kat FLICKR aku kalau nak tengok…🙂

See you on next entry…

This entry was posted in event, outdoor & recreation. Bookmark the permalink.

2 Responses to GT Japan race @ Sepang F1 circuit

  1. aboon says:

    nice beb…gambar kete tu jelas gila lah…. macam mana ko bikin? ajar sikit

  2. aliRustam says:

    Utk 3 gmbo last tue, encek fairus pki teknik PANNING, setting die camni :-
    Mode = Manual
    Shutter = 50-70
    Aperture = f5.6 – f9

    pastu ko half shutter kete tue dr jauh, bile dh cun jer br ko full press..

    kalo x jd gak, ko suh kete tue benti, ko shoot pix pastu suh die smbg race blk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s