L A N G K A W I ..punya cerita

4-6 Julai lepas aku ke Langkawi..bertindak sebagai penganjur bersama untuk trip kali ni bersempena genap sepuluh tahun meninggalkan alam persekolahan di SMK(A)SM. Nama trip pon ” A decade of ex-Sultanated”…
Alhamdulillah la, trip berjalan lancar walaupon kehadiran peserta tak ramai seperti yang diharapkan tapi kami bahagia dan syukur dgn ape yg ade..

Apa nk buat, zaman sekarang nilai wang ringgit lebih bermakna dari nilai-nilai yang lain…. takpe la tue, ape2 pon, aku respek dgn sume member Sultanated… terima kasih kawan-kawan..
SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL SELAMANYA…. Amiinn Ya Rabbal Alamiinn..

As for the story, this is my first time being here at Langkawi..huhu. Despite having a fun time with my old friends, I also got my personal mission which is to capture the eye-catching scenery throughout this Legendary Island..

And as you can imagine,, LANGKAWI = Makam Mahsuri, Beras Terbakar, Island Hopping, Cable Car @ Gunung Mat Chincang, Pantai Cenang, shopping @ Pekan Kuah..bla..bla..bla

Cukup utk section English..huhu. Aku gerak dgn kawan2 dr Melaka…singgah KL..pickup kawan2 lain…and terus gerak ke Kuala Perlis…ade la benti2 kejap utk isi minyak, lepak minum,rehat, solat sume…
2 hari setengah kat pulau Langkawi..byk gak la aktiviti dgn mmbr2 sume… ‘banana boat’ x tingggal..haha, tp Langkawi punya banana boat lagi thrill..dia terbalikkan kat tgh2 laut woo…best2.
Aku terperanjat jugak bila mmbr2 shopping ngalahkan pompuan kat pekan Kuah nuu… Harap muka jek gengster, beli coklat sampai 5 bakul… :p
Banyak la aku nk citer pon..yg pasti…mmg best and sure ade repeat ke Langkawi pasni… bersama org tersayang lak..hehe.
Balik punya perjalanan, suda singgah itu Penang…pasai mau pekena itu char kuey teow & pasemboq kat Padang Kota…Betoi punya cuti..🙂

K la eh..kot rajin aku update lagik… kasik layan gambar sudaa…


lens terpercik air…demnn


gambar ‘overdone’ yang disengajakan… overdone = terlebih edit

Kalau nak tengok lagi….jenguk kat SINI ye..

This entry was posted in family, outdoor & recreation. Bookmark the permalink.

4 Responses to L A N G K A W I ..punya cerita

  1. aliRustam says:

    hahaha i’m da 1st to comment.. gambo lawa seyh… percutian terhebat tahun nie…
    + pai, sape cantas kaki ko kt signage beras basah island tue?
    ++ pic pakcik ‘quick quick’ pown der…huhuhu

    • apai says:

      + tu la.. magic dowh..kaki leh ilang
      ++ pakcik ‘quick quick’ tu kenangan dowh… ilang sore aku melayan dia.

  2. johnlabu says:

    perrggghhh….bahase omputih ko power siak…walaupun ko nie kuat kentut,tp bahase omputih ko da mcm maikel jeksen…ko da bole tinggal kt aussie siaakkk…kagum…kagum…

  3. apai says:

    foon deck punya johnlabu…

    tp bab tinggal kat aussie tu au suka….doa2 kan ha…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s