Hari Keluarga Said Dorani 2010 @ D’Muara Marine Park

Salam..

Entri ni sepatutnya aku update sebelum majlis Jay & Anis tapi sebab gambar yg terlalu banyak utk aku update dan aku dah share pon sebahagian kat FB, itu yg buat aku lambat update. Entri kali ni pasal perhimpunan Hari Keluarga yang diadakan di D’Muara Marine Park, Sg Hj. Dorani kat Sg Besar nuh…area Kuala Selangor. Aku ni memenuhi jemputan dari keluarga tunang aku jek sbb Family Day ni adalah dari belah bakal mak mertua..:)
Kena pulak, aku memang dah lama nk gi sana sbb aku geram nk shoot area sawah padi. Kira bonus la… event buat kat tepi laut..dan area sana jugak banyak kawasan sawah padi.. citer Nur Kasih la punya pasal ni..
Korang leh google sendiri la carik info psl tempat ni… kalau dari KL.. leh ikut Sg Buloh or ikut Klang.. Ikut suka la..asalkan ikut jek signboard ke Kuala Selangor/Sungai Besar/Teluk Intan..mesti sampai punya… bila sampai Sekinchan tu kira dah dekat la tu.
Aku gerak Khamis 18hb Mac..satu hari awal dari tarikh majlis rasmi berlangsung sebab aku dan family Cik Tun cadang utk layan camping tepi pantai sambil BBQ. Alhamdulillah la..memang jadik mcm mana yg dirancang… siap tido kat khemah woo… dpt la lelap 2 jam sebelum hari cerah.
Jumaat esoknya tuh, sebelum family2 lain mula sampai, kami sempat singgah area sawah padi kat kawasan kampung sebelah… petang dah start event telematch.. team aku utk game ‘Bowling Kelapa’ menang.. tahniah buat Cik Amin dgn Cik Siti kalo x silap sbb jatuhkan pin.. aku menang gaya jek la pon ..hehe. Aku banyak shoot gambor jek pon sepanjang 2 hari kat sini. Even Sabtu pagi time poco-poco pon..aku shoot gambor sambil poco-poco..
Adehh, penat lak aih nak bercerita… camni la..aku kasik ‘short cut’… event yg best dan terima kasih buat seluruh keluarga Said Dorani sebab sudi jemput walaupun aku lom rasmi jadi sebahagian dr family…akan datang, insyaAllah.. kalau nk tau jugak citer psl family day ni, leh follow citer bakal akak ipar aku🙂 klik SINI ye

Sekarang kita layan gambau laks..weee

Selingan… nak ucap semoga berjaya kat kakak tunang aku.. balik sini nanti bawak PhD gak Long eh..
Along,Mior dan Zara sekarang dah selamat sampai Ireland.. rindu la aku nk dengar Zara panggil..”Appaaa..ii”
Takpe, sesuatu yang indah itu pasti lebih bermakna kalau kita capai hasil dari usaha gigih dan pengorbanan.
Ini kata2 semangat yang selalu aku cakap kat diri sendiri dan tunang tersayang.

Pstt… jumpa lagi tahun depan… dan kalau ade rezeki, mane tau time tuh dah tukar status🙂

  
Mohd Fairus Aris

This entry was posted in event, family and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hari Keluarga Said Dorani 2010 @ D’Muara Marine Park

  1. johnlabu says:

    walillahh rambut da pacak…

  2. Pingback: Shukor & Zaiton | 27 Nov 2010 | apaipictures | +6012-244 8757

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s