Lyza & Gara | 27-28 Mac 2010

Alhamdulillah, tanggal 27 & 28hb Mac yg lepas.. aku selesai jalankan tugas sekali sebagai jurugambar perkahwinan dan kali ni untuk pasangan Norlyza & Suhazagara.. nama glamer diaorg..Lyza & Gara. Terima kasih pada John Labu sebab sudi introduce service aku kat dak Lyza.. Lyza ni opis mate John Labu..member merangkap tukang komen blog aku neh.

Majlis pernikahan diadakan kat Masjid Negeri, Seremban dan majlis sanding lak kat Rantau, Negeri Sembilan. Lamo se tak dongar orang dok burak2 bahaso nogori neh.. Haa, tetibo lak datang mood nak cakap nogori.. Eden toraiii, bak kato Zizan.
Majlis keseluruhannyo berjalan lancar la.. abih yo nikah kek masjid, teruih balik umah Lyza utk shoot dio tukar2 baju lak.. Kalau kek Negeri Sembilan ngan Melako ni kiro stended la acaro tukar2 baju nih. Lyza ado 3 persalinan petang tuh..gaun minah Saleh, kimono Korea ngan sari.. Sedaro maro lak ramai..habih kono sakat si Lyza ni maso tongah posing.. ngan aku2 pon kono…polik gak eh dok tengok photographer tangkap gambar kasut.. :p

Abih yo shoot potang tu, ingat nak singgah umah akak se’ .. Eh,lupo nak kobar, se’ ni ado akak tinggal kek Rantau nuh.. tapi tak sompek la sobab se’ rushing nak gi KLIA..nak ngantar Along fly gi Ireland…sambung belajar kek sinun.. Elok2 la yo Long kek tompek oghang nuh. (Along = kakak kepada Cik Tun)

ahad tu pulak, pagi2 se’ dah gorak ko Somban balik… nak shoot gambar sanding lak… takdo apo masalah la sepanjang hari tu..cuma paneh ya amekk… Ghontong gak la kulit ni ha… takpo, paneh dunio yo baru..kan?? Yang best time shoot outdoor la, sampai kupak gak la kuku kaki se’ sobab nk rodah anak sungai… ngan pengantin2 pon kono doro..tapi diaorg ok..sporting.. Gara pon rileks yo sepanjang shoot tuh…senyum manjang, Lyza pulak kuat golak..memang ngam la tuh.

K la eh, se’ up gambar bagi korang tengok pueh2 dulu…pastu leh fokus siapkan album…

Ok, kalau nak layan lagi..klik kek bawah yo..

http://www.flickr.com/photos/apaisnapshot/sets/72157623745248288/show

  
Mohd Fairus Aris

Pstt ..kalau x silap aku la… Ese’ tu maknanya Aku & Eden la maknanya Saya. So, kalau nk ckp nogori ngan orang2 tua kat N9.. bahasakan diri Eden je la.. tapi penggunaan Ese & Eden ni ikut daerah gak… Maap la kat orang N9 kalau silap… 1Malaysia kannn…

This entry was posted in wedding and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lyza & Gara | 27-28 Mac 2010

  1. johnlabu says:

    haaa,ni ha tukang komen nk koba ni haa….ekau ckp nogori tue bebaik sket…jgn suko2 jo…kang ado yg salah ckp kang,laen makno eh…ekau pon da lamo xbalik melako…bukan org nogori ckp jo ekau da lamo xdonga…org melako ckp pun ko ntah ghoti ko x lg nih..jgn2 da x ingek lg haa…ekau ghontong2 pun lobek masyukkk…

  2. lyza says:

    rileks arr john labu..aku yg duk kat n9 pon xreti nak cakap bahasa sana…..YG PENTING 1 MALAYSIA…..hahhahahhaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s