Abd Halim & Nur Mazni | 30 Apr – 2 Mei

Assalamualaikum..

Entri ‘wedding’ kembali lagi ..yeaahh.. Dan kali ni, majlis perkahwinan sahabat aku sendiri, Abd Halim dan pasangan beliau, Nur Mazni. Aku ucap tahniah awal2 dulu untuk korang ye..dan terima kasih sebab bagi kepercayaan untuk aku rakam majlis korang ni.

Majlis berlangsung dari 30 April sampai 2 Mei lepas… lokasi di Jalan 2, B.B. Bangi dan Bukit Katil, Melaka. Jumaat malam tu just tukar-tukar baju dan majlis berzanji. Sabtunya nikah dan sanding, manakala Ahad pulak majlis bertandang di rumah lelaki. Isnin pagi lak, badan aku ‘bengkok’..huu, takpe..demi sesuap nasi kan, syukur Alhamdulillah.

Meriah majlis diaorg sebab memang jatuh pada tarikh cuti Hari Buruh, so tetamu memang ramai. Keluarga Mazni pon besar..jadi tambah meriah la.. Dapat la aku belajar sikit2 bahasa Jawa dgn diaorg.. hehe, tapi menjelang aku taip entri nih, dah lupa balik sume..yang aku ingat ..”lemper” dgn “ngondrong” jek.
Dapat la rasa kuih tradisi masyarakat Jawa.. dan makanan masa majlis sanding pon sedap, tabik sama pihak katering. Aku siap buat kira-kira dah kot leh contact mase majlis aku ke nanti :p

Majlis di rumah lelaki pon sama hebat..tetamu memang ramai. Air asam boi tuan rumah tersangatlah laku hari tu, tak tau la samada memang sedap ke atau cuaca panas. Melaka kan bumi derhaka..panas memanjang. Ok la, aku dah start nak melalut, baik kita layan gambar jek.. tapi sebelum tuh, aku nak share blog kedua mempelai ni… dan aku difahamkan cinta diaorg pon berputik dari blogging2 punya hal gak. Dan brader Halim ni pernah la create satu entri pasal aku kat blog dia…huhu..kembang kejap.

http://janjialam.blogspot.com

http://ma2niput3.blogspot.com/

dan sebagai membalas dendam pasal lama tak update blog.. hope korang enjoy those piccas🙂

Psstt..Mazni, mintak maap pasal aku ingat ko mak orang masa mula2 sampai rumah :p

  
Mohd Fairus Aris

This entry was posted in Uncategorized, wedding and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Abd Halim & Nur Mazni | 30 Apr – 2 Mei

  1. johnlabu says:

    tahniah kpd AHIN dan isterinya…tahniah juga kpd apai derhaka….

    p/s = wei pai…kate nk dtg tgk bola aritu…kencing ko ek….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s