Firdaus & Fira | 17 & 24 Julai 2010

Assalamualaikum..

Entri wedding datang lagi..kali ni majlis Firdaus & Fira. Firdaus ni sorang lagi member aku dari zaman sekolah. Hmm, sekarang ni dia dok sambung study kat London nuh, balik cuti & kawen siap2.

Majlis nikah diaorg berlangsung pada 17 Julai lepas kat Masjid Bandar Sri Damansara. Majlis berjalan lancar pagi tuh.. dan aku sempat la ‘culik’ diaorg utk buat simple outdoor session sebab senibina masjid ni lawa..macam Masjid Kubah Biru yg pemes tuh.

Upacara sanding dibuat pada hari yang sama cuma sebelah malam. Fira dok siap2 kat Royale Bintang dan aku ni punya la sengal leh konpius kat mana hotel n padahal dpn2 IKEA jek..maklom la, selalu gi IKEA @The Curve pastu terus balik… Settle bersiap, gerak ke lokasi majlis resepsi di Kg. Sungai Penchala.. Yeah, it’s a garden wedding at night..memang mencabar ISO tul :p Taman ni cantik..kalau x silap Bekas Gabenor Bank Negara punya..
Alhamdulillah, majlis berjalan lancar ddan cuaca pon molek.

Seminggu lepas tu pulak, pada 24hb, majlis di rumah lelaki pulak. Dengan x tido semalaman sbb aku gerak dari KL kul 1 pagi, aku gagahkan jugak shoot majlis dak Pir ari tuh.. sib baik dah ade jalan baru (Lebuh AMJ), so rumah dia dah kira tepi jalan jek kat Kandang ni. Kalau ikut jalan lama nak ke Merlimau dulu, memang aku x ingat dah jalan nak gi umah dia ni.

Kebetulan mak ayah dak Pir ni cikgu kan, so antara tetamu yang hadir adalah bekas cikgu2 aku masa kat Sultan Muhammad dulu.. Pn, Zamnah, Cikgu Sahak (coach bola aku) & Cikgu Usop Tegol..(dia selalu tegol aka ‘luku’ kitaorg dulu)
Aku end up shoot outdoor kat area sawah padi dekat2 dengan rumah dia jek petang tuh.. mintak maaf la kat sedara-mara dia yg cadangkan supaya aku shoot kat Bandar Hilir.. (common sgt la makck..) dan memang Melaka ni dah x banyak kawasan sawah yg tinggal..

Ok la ek, cukup la citer takat tu kot.. layan gambar ok.. selain slideshow nikah, aku post banyak gak gambar sbb cover event utk dua2 pihak kan🙂

Kalau x puas, layan slide kat FLICKR pulak eh, klik jek bawah tu :-

http://www.flickr.com/photos/apaisnapshot/sets/72157624456193725/show/

Psstt : Alhamdulillah, pelaburan aku pada lens 17-55 f2.8 tu aku rasa sangat berbaloi. Ade sape2 nak hadiahkan body ?? hehe

  
Mohd Fairus Aris

This entry was posted in wedding. Bookmark the permalink.

3 Responses to Firdaus & Fira | 17 & 24 Julai 2010

  1. tuah says:

    macam kenal jer kawan2 pir ali/bini die…budak2 mmu ker?

  2. tuah says:

    btw…outdoor kat sawah lah terbaekkk…kalau padi menguning…bonus…ada tali air and jambatan…huhuhu..lagi beshhh..

    banda hilir? aku pon outdoor kat sini….cuma kalau gi situ..ramai lah tourist omputeh mau bergambau dgn pengantin nnt….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s