Syaiful Baharin & Sabrina | 19-20 Nov 2010

19hb Nov 2011 @ 7.15PM, aku sampai di Segamat.. kali nie beraksi untuk majlis perkahwinan Sabrina & Syaiful Bahrin. Menyingkap sejarah aku dengan Sab nie, kitaorg kenal masa sama-sama masuk keje di syarikat khidmat pelanggan kepada perkhidmatan jalur lebar.. hari-hari jawab call, troubleshoot thru phone pastu kena maki tak tentu pasal.. Akibat tak tahan kena maki, batch kami secara sepakat berhijrah ke syarikat IT terkemuka di dunia ..sebut nama mesti tau punya (seriyes bunyi angkuh..huhu).

Nak jadikan cerita, aku kenal dengan Cik Tun pon melalui Sab punya akaun “Kawan’ster.. kata zaman millenium..hehe. So, kira besar la jasa Sab ni pada relation kami. Sekarang ni Sab dah pangkat2 manager..dasat oo. Dan Alhamdulillah, dia bagi kepercayaan sekali lagi kat aku untuk shoot gambar kahwin dia selepas majlis pertunangan yang aku shoot dulu dgn Cik Tun.

Nikah pada sebelah malam hari Jumaat 19hb Nov tu..majlis disusuli dengan upacara berinai. Memang meriah gak la sebab keluarga Sab sendiri memang ‘meriah’ dan sambung belah esoknya, 20hb untuk persandingan. Tapi sebelah pagi tu Sab sempat la buat majlis khatam Al-Quran dan cukur jambul. Waktu berarak tu Sab & Syaiful diiringi oleh kumpulan kompang cilik..stylo gak performance dia.. berkompang sambil berzapin la kira. Tapi standard belah Johor ni bila berarak ialah dia punya ‘tol’..siapkan sampul je la, seguni kalau boleh🙂 Tapi benda ni sekadar nak menyerikan majlis la…bergurau-gurau antara kedua belah family.

Dan masa majlis berlangsung ni..sempat la jumpa Zico & Miza..klien aku dulu. Dah ade baby..seronok tengok klien dah menimang zuriat..walhal rasa mcm baru jek lepas shoot diaorg tgh make-up..siap2 nak kawen🙂 Selamat berbahagia la aku ucapkan pada semua bekas klien..rasa mcm nk buat promo baby shoot utk ex-client APAIPICTURES..hehe

Selesai majlis, belah petang kami kuar outdoor sekitar Segamat atau lebih tepat di kawasan Stesen Keretapi Segamat selepas sesi outdoor di ladang getah hanya sempat berlangsung 10 minit… serangan bala tentera nyamuk punya pasal.. Scene baru la untuk aku, sampai menyelinap masuk kat jambatan keretapi..terima kasih buat pengapit lelaki dan member Sab yg sudi ikut tu ye. Dan semestinya sekalung tahniah dan terima kasih untuk Sabrina & Syaiful..moga berbahagia ke akhir hayat. Maaf kalau ade kekurangan dari pihak APAIPICTURES sepanjang majlis berlangsung ye..

Jom layan gambar…

Kalau nak layan lagi, klik bawah ye..

http://www.flickr.com/photos/apaisnapshot/sets/72157625334215467/show/

Psstt…sedih dengan kualiti gambar yg diupload kat ‘mukabuku’ sekarang, dan aku rasa macam dah mula menjangkit kat FLICKR gak problem ni😦

  
Mohd Fairus Aris

This entry was posted in wedding. Bookmark the permalink.

6 Responses to Syaiful Baharin & Sabrina | 19-20 Nov 2010

  1. wafanokman says:

    CANTIKSSSSSSSSSSSSSSSS!🙂

  2. farah says:

    chantek2!!gud job!:)

  3. sabrina says:

    apai… nama epul adalah syaiful bahrin🙂 bukan baharin…

  4. apai says:

    owh..sori…skg gak tukar🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s