Shukor & Zaiton | 27 Nov 2010

Tanggal 27hb Nov, aku beraksi pulak untuk pasangan Shukor & Zaiton di Tmn Angkasa, Jalan Puchong. Shukor ni sebenarnya sepupu kepada Cik Tun iaitu anak kepada Pak Long. Rumah diaorang pun belakang jek rumah Cik Tun..

Hari dimulakan dengan majlis marhaban dan cukur jambul untuk Lina Kesuma Purnama Sari, anak buah pengantin. Melihat kepada lingkungan usia makcik-makcik yang bermarhaban ni.. timbul gak perasaan risau sebab tak mustahil kalau adat ni lenyap suatu hari nanti kalau takde usaha dibuat untuk menyerap tenaga muda menyertai kumpulan-kumpulan tersebut. Belia dan beliawanis zaman sekarang semakin jauh dengan benda-benda nie..usah kata nak marhaban, nk buat kuih-kuih tradisional pun..berapa jerat jek yang pandai. Fikir-fikirkanlah ye🙂 nak sambung cerita kawin Shukor nie..

Untuk majlis kali ni, aku ade assistant yang merangkap bakal adik ipar sendiri, Boboy.. kalau ade minat, ape la salahkan..lagipon waktu cuti2 sekolah ni..bukan buat ape pon. So, aku bagi dia 2nd body untuk handle dan output dia boleh dikira ‘impresive’.. Ok, perenggan nie kira kredit untuk ko ye, Boy aka Pa’an..

Majlis berjalan lancar sampai la dalam kul 4 camtu..sebab awan dah mula merengek nak nangis.. kelam jek muka dia. Dan masa shoot Shukor & Zaiton untuk posing dalam bilik pengantin, betul2 awan kasi nangis. Habis basah bumi..tapi kejap jek la so boleh la buat outdoor shoot lepas2 tue..

Sebenarnya, ade rasa sikit kekok gak sebab orang-orang yang terlibat dalam majlis ni jugaklah yang akan terlibat masa majlis aku & Cik Tun nanti, segan gak bila kena usik pakcik2, jadi atas dasar profesionalisme.. tanggungjawab harus dilaksanakan..eceh :p Tapi nasib baik gak dah pernah join Family Day dulu, so tak la kekok sangat. Pada bakal-bakal newcomer family Said Dorani, jangan risau..pakcik makcik anda semua sporting & best..hehe (tak bunyi bodek kan??) Errm, bulan Januari ni plak..kena shoot majlis untuk anak Cik Awa & Cik Ju di Shah Alam.. jumpa di sana ye.

Pada keluarga Pak Long dan Mak Long..juga pada pasangan pengantin, maaf kalau ade salah silap masa bertugas dan setinggi tahniah diucapkan ye. Lepaih nie hang kena belajaq cakap utagha la no…Meh kita layan gambaq plak..

  
Mohd Fairus Aris

This entry was posted in wedding. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s